479545730548981
top of page

Hvorfor vælge stofbind?


Hvorfor vælge stofbind?

Ingen gener

Nogen får eksem eller rødme og kløe af at bruge engangsbind, på grund af den manglende åndbarhed og/eller kemien i engangsbind.


Ingen Skadelig kemi

De sugende dele i et engangsbind er det samme, som anvendes i bleer til børn. Det er meget kunstigt og kemisk, og du får en dosis af denne skadelige kemi ind i din krop hver gang du tager et nyt friskt engangsbind på. Stofbind indeholder ikke skadelige kemiske stoffer.


Det Miljøvenlige valg

Ved at vælge stofbind, sparer du naturen for utrolig store mængder af affald (affald indeholdende skadelig kemi) Du sparer derved naturen for både den kemi, som er i engangsbind, samt for den kemi der bruges under fremstillingen af de mange engangsbind.


Bedre sugeevne

Nogle oplever at bind i stof suger bedre end engangsbind. Hos Happy Vag kan man vælge at få syet et ekstra lag sug i hvis man bløder kraftigt.


Kan det betale sig?

Svaret er ja! En kvinde bruger i løbet af 10 år ca. 3500 engangsbind, og stofbind holder nemt i 5 år -10 år hvis man vasker dem korrekt. Der er mange penge og ressourcer at spare.


Hvordan fungerer det?

Antal og skift

De fleste kan klare sig med 10 dagbind, og 5 natbind i en hel periode, med vask i midten af perioden. Skift ca. hver 3. time ved kraftig blødning, og hver 5. time ved medium blødning. Dette er blot en generel erfaring og man bør skift efter behov.


Opbevaring og vask

Alle produkter kan vaskes på op til 60 grader. Brug gerne en vaskepose for at skåne knapper og syninger, så dine bind holder sig i mange år. Imellem vask kan bindene opbevares i en wetbag, eller en spand med koldt vand på badeværelset. Vrid dine bind op i koldt vand inden du lægger dem i posen. Skulle der opstå misfarvning hjælper det at tørre bind, samt indlæg i solen.


Hvad er en wetbag?

En wetbag er en lille lukket vandtæt pose. Hos Happy Vag får du en wetbag i top kvalitet bestående af 2 lag; øko-tex bomuldsstof på ydersiden, økologisk pul** inderst, lynlås og hank med knap. Knap funktionen gør at du kan hænge den hvor du ønsker. Wetbags er praktiske når man er på farten til at opbevare brugte bind og trusseindlæg. Pul’en er økologisk og fødevaregodkendt, og kan derfor også bruges som frugt/snack pose.


2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page