479545730548981
top of page

Period Poverty

I Afrika har mange piger ikke adgang til hygiejneprodukter og det har store konsekvenser for deres fremtid.

Period Poverty

er et udtryk, der bruges til at beskrive manglen på adgang til hygiejneprodukter, såsom bind og tamponer. Denne manglende adgang kan have betydelige negative virkninger for unge piger, herunder manglende skoledage, reduceret deltagelse i daglige aktiviteter og potentielle helbredsproblemer.


Piger, der ikke har adgang til hygiejneprodukter, kan også blive udsat for stigmatisering og skam, hvilket kan påvirke deres mentale helbred og livskvalitet.I Ghana er bind og tamponer i øjeblikket klassificeret som "luksusvarer” og er underlagt en importafgift på 20 % og en merværdiafgift på 12,5 %

Dette er problematisk, da det gør det sværere for piger og kvinder at få råd til.

Dette skaber yderligere økonomiske byrder for kvinder og piger, som måske allerede står over for økonomisk ulighed sammenlignet med mænd.

Skatten på hygiejneartikler forstærker også negative holdninger og overbevisninger om menstruation og kvinders kroppe. Disse holdninger og overbevisninger kan bidrage til stigmatisering og skam omkring menstruation, som kan forhindre kvinder og piger i at få adgang til de produkter, de har brug for, og i åbent at diskutere deres helbred. Dette forstærker ulighederne mellem kønnene yderligere og skaber barrierer for kvinder og piger.


Dette er især problematisk i et samfund, hvor kvinder ofte forventes at skjule deres menstruation.

konsekvenserne af PP og styrker ​​uligheden mellem kønnene, og kan ses i forskellige samfund rundt om i verden. I Ghana går piger glip af skole eller dropper helt ud, fordi de mangler adgang til bind. Dette påvirker deres uddannelse og fremtidige muligheder negativt og kan have langsigtede konsekvenser for deres liv og rolle i lokalsamfundet.


Ud over konsekvenserne for de individuelle kvinder og piger, kan PP også have bredere sociale og økonomiske konsekvenser. Eksempelvis kan manglende adgang til bind føre til manglende arbejdsdage. Det kan også skabe barrierer for ligestilling og kvinders empowerment, hvilket kan have langsigtede konsekvenser for samfundet som helhed.

D. 28. maj er Menstrual Hygiene Day og i den forbindelse vil Happy Vag gerne sætte fokus på Period Poverty. Den 17. juni 2023 kan du komme hjem til stifteren Zafina og lære at sy stofbind som bliver doneret til pigerne i Ghana. Du kan læse mere om projektet her:

https://www.happyvagbycorneliius.dk/product-page/sy-stofbind-til-afrika-workshop

Kilder:31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page