479545730548981
top of page
Spørgsmål & Svar

Ofte stillede spørgsmål

Hvor er produkterne lavet? 

Alle produkter er håndlavet i Danmark af ejeren Zafina.

Hos Happy Vag importerer vi selv stofferne der benyttes, derved kan vi tilbyde et unikt produkt, samt spare overflødig transport.

Hvilken type stofbind skal jeg vælge?

Alle er forskellige og derfor kan det være en udfordring at vælge det rette bind. Flere hundrede har testet og brugt Happy Vags bind, og dem du finder i shoppen passer til de fleste. Hvis du har behov for nogle anderledes mål, eller et ekstra lag sug, er du velkommen til at sende os en mail. Her vil du blive vejledt og guidet i hvilken type bind, samt materialer der vil passe dig bedst. 

Hvordan fungerer det?

Genanvendelige stofbind skal vaskes, og kan holde i mange i år.


De fleste kan klare sig med 10 dagbind, og 5 natbind til en hel periode, med vask i midten af perioden. Skift ca. hver 3. time ved kraftig blødning, og hver 5. time ved medium blødning. Dette er blot en generel erfaring og man bør skift efter behov.


Hvad er en wetbag?

En wetbag er en lukket vandtæt pose. Hos Happy Vag får du en wetbag i top kvalitet bestående af 2 lag; øko-tex bomuldsstof på ydersiden, økologisk pul inderst og lynlås. Wetbags er praktiske når man er på farten til at opbevare brugte bind og trusseindlæg. Pul’en er økologisk og fødevaregodkendt, og kan derfor også bruges som frugt/snack pose. 

Kan Stofbind betale sig?


Svaret er ja! En kvinde bruger i løbet af 10 år ca. 3500 engangsbind, og stofbind holder nemt i 10 år hvis man vasker dem korrekt. Der er mange penge og ressourcer at spare. 

Hvorfor vælge stofbind? 

Her er nogle af de bedste grunde til at skifte til bind i stof

1. Ingen gener

Nogen får eksem eller rødme og kløe af at bruge engangsbind, på grund af den manglende åndbarhed og  kemien i engangsbind. 


2. Ingen Skadelig kemi 

 Engangbind er ikke naturligt helt hvide.  Fibrene i bindene er klorbleget for at give dem deres rene og sterile udseende.  Denne blege proces skaber dioxin, et meget giftigt og forurenende stof.

Du får en dosis af denne skadelige kemi ind i din krop hver gang du tager et nyt engangsbind på.


3. Det Miljøvenlige valg


Ved at vælge stofbind, sparer du naturen for utrolig store mængder af affald. Du sparer derved naturen for både den kemi, som er i engangsbind, samt for den kemi der bruges under fremstillingen af de mange engangsbind. 

4. Bedre sugeevne 

Nogle oplever at bind i stof suger bedre end engangsbind. Hos Happy Vag kan man vælge at få syet et ekstra lag sug i hvis man bløder kraftigt.

Opbevaring og vask 


Alle produkter kan vaskes på op til  60 grader. Brug gerne en vaskepose for at skåne knapper og syninger, så dine bind holder sig i mange år. Imellem vask kan bindene opbevares i en wetbag, eller en spand med koldt vand på badeværelset. Vrid dine bind op i koldt vand inden du lægger dem i posen. Skulle der opstå misfarvning hjælper det at tørre bind, samt indlæg i solen.  

Hvis du stadig har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive til os

bottom of page